2009. október 27.

Tudtad-e, hogy...csak erős idegzetűeknek

két napos immunológia kurzus, rengeteg szervezést igényelt részemről, már az is, h oda eljussak (egy röpke fót-érd-nyi utazást képzeljetek el kétszer oda-vissza), de mivel kötelező volt, választásom nem akadt. A jutalmam viszont nem maradt el, megtudtam ugyanis, hogy:

- csak lombardiában naponta 6 új pácienst diagnoztizálnak hiv fertőzéssel

- azok közül a sejtek közül, amiket magunkkal hordozunk (a testünk+ a testünkben élő+ a testünkön élő) sejteknek csak az egytizede eukarióta. ez azt jelenti, h kb 10-szer annyi baci él rajtunk+bennünk, mint az összes testi sejtünk és a bennünk+rajtunk élő gombák összesen.

- a kullancsok azért, h ne vedd észre a kullancscsípést, ill h az immunrendszered se vegye észre, a csípésbe fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt fecskendeznek, méghozzá néhány olyat is, amit eddig semmilyen más faj nem talált fel.

- olaszországban csupán az 1960-as években eradikálták a maláriát

- a kandidafertőzéses (vaginovulváris kandidózis) emberekben a gombák száma lényegesen csökken egy egészséges egyedhez képest!!!! ez azt jelenti, h nem a gomba jelenléte okoz gondot, hanem az, h az immunrendszered felébred és gyulladást kelt értelmetlen módon, így még csökkenti is a candidagomba lélekszámát. éppen ezért értelmetlen az ilyen patológiát gombaölővel kezelni. akkor miért is ez a bevált orvosi gyakorlat?

Nincsenek megjegyzések: