2010. február 14.

La Thuile

menetrend szerint, minden várakozással ellentétben eljutottunk la thuilebe!! a mont blanc lábánál hever a síterep, "egy heggyel arrébb", így a kilátásra igazán nem panaszkodhattunk (és bakker, nem vittem fényképezőt, ill senki se hozott, három-négyezres csúcsok körbekörbe és gleccserek...). most láttam a mont blanc-t életemben másodszor, de csak először úgy, h tudtam is, hogy melyik az! :D (először villars-ból, egy konferencián mutatták, h nézzétek, látszik a mont blanc, úgy arra..ja hatszáz csúcs közül az egyik.)
a pályák szépen rendben vannak tartva, mindegyik elejére ki van írva, h hány százalékos lejtőn megy, valahogy "túl szépen", ahhoz képest, h az útbaigazítást az elégazásokban lefelejtették, így a buszhoz való visszatérés elég húzósra és idegtépőre sikerült.
egyelőre azon tanakodom, h melyik szebb cervinia v la thuile, ugyanis itt több a nagy csúcs, de nem lehet annyira messze ellátni, m odaát. épp ezzel a dilemmával fogom tölteni a jól megérdemelt zuhanyt. (2 óráig tartott, amég a tapadós vendéget leráztam, akit a kedves lakótársam felejtett itt a lakásban, akinek amúgy már el kellett volna mennie, de nem tette, viszont elmosogatott...)

Nincsenek megjegyzések: