2008. december 16.

BikeMi

Újabb levelem érkezett. Az olasz oep-ben tett sikertelen látogatásom után hazaugrottam, a postaládában távolról számlának kinéző küldemény fogadott. És nem! A jó és rosszhíreket kiegyelítendő, megküldték a bike-sharing bérletemet!
Két hete létezik "bike-sharing" milánóban, ugyan használni még nem lehet nagyon mer nincs túl sok állomás és azok is csak a dóm körül. De azért vettem már előre éves bérletet (25eu!!) Amennyire bicikli ellenes város ez a hely, annyira kell az önkormányzatnak "pedáloznia", hogy a 2015-ös expo-ra valahogy emberi formába hozzák, élhetővé tegyék. Meg állítólag egy darab busz fenntartási költségéből az egész bicikliparkot fenn lehet tartani, a hülyének is megéri:)
A dolog elviekben ugyanúgy működik, m párizsban.
Van egy csomó állomás (párizsban minden sarkon, itt még nem) sok sok bicajjal. Fél óráig ingyen használhatod a bicajt, a legjobb: másik állomáson is otthagyhatod. Ha fél óra nem elég, v nincs kedved bcajt cserélni akkor 50 centet kell fizetni fél óránként, de max 2 óráig, utána bedurvulnak az árak.
Az egész arra jó, hogy sok ember használhassa őket, nagy legyen a "turnover". na meglássuk, h hogyan válik be ezen barbár országban, más városokban királyul működik..

2 megjegyzés:

Panna írta...

ezután jan 21-én meg is jött a használati utasítás és egy kis cuki térkép

Panna írta...

kiderült, h nem is olyan király: az állomásokat kivétel nélkül biciklizetehtlen helyre telepítették, és a bicikliket csak a tömegközlekedés üzemóráiban lehet kikölcsönözni!! de mééééér??