2009. május 14.

péntek

itt már bajban voltunk, mert már értettük, h nem lesz időnk bejárni az egész várost. viazont M bankkártyás esetének kiengeszteléseképpen elmentünk greenpointba, egy igazi, echte, originál lengyel negyedbe. olyan volt, mintha egy tíz évvel ezelőtti lengyel faluba tévedtünk volna, volt kubu, szalámi, túrós és mákossüti, és pierogi ebédre.
ekkor már égetett az ajándékok beszerzésének sürgőssége is..du ezek után koslattunk, hiába, mégnem elkeveredtünk a ny-i utazás egyik (hangsúlyozom egyik) csúcspontjára a moma-ba (museum of modern arts). ez péntek du ingyenes, de persze egy du édeskevés a modern, gyönyörű minimalista (de olyan részletekkel, h még én is ámuldoztam a gyönyörűségtől, nemhogy egy építész..) köntösbe bújtatott Monet és Picasso kincsestár megtekintéséhez. Aztán jött a sokk, katarzis, nevezzük akárhogy (igen, igen a képek is gyönyörűek voltak) de bekerültem a múzeum boltjába, ami felülszárnyalta minden valaha is létezett álmomat a színes, fura geometrikus alakú és trükkös és meglepő mozgást végző tárgyak terén. hazafelé már az ipodom, internet se érdekelt, csak és kizárólag egy szívárványszínű tetraéderekből álló lánc kötött le.
gyros egy árusnál, majd könyörgésem eredményeként meg akartuk nézni az aznap a mozikba kerül star trek filmet, de nem volt jegy..így egy long island ice tea vel (csak stílusosan) űztem el bánatomat

Nincsenek megjegyzések: