2009. május 13.

vasárnap

kevés tervünk volt előre, h mit fogunk megnézni, de egyben biztosak voltunk: vasárnap gospell mise harlemben, délután ugyanott ingyenes zártkörű jazzkoncert egy néni lakásán. na ez az amiből semmi sem jött össze.
még küzdöttem a bankkártyámmal (vigyázat a visa electront az esetek felében nem ismerik fel-fogadják el!) majd jó későn értünk a harlembe, megláttunk egy templomot, oké, jó lesz, meg se fordult a fejünkben, h majd ez is pont olyan halálos hangulatú lesz, mint egy sima magyar v olasz mise. akkor elmenekültünk, séta séta a szakadó esőben, közben láttunk vigyorgó fekete embereket icipici fatemplomból kijönni 99% valószínűséggel gospell mise után..de mindegy ekkor határoztuk el, h veszünk gumicsizmát. igen, jól értettétek, gumicsizmát! három számmal nagyobb, csúnya, de a miénk. és csak 9 dollár. majd bagel (fánk alakú tömör kenyérszerűség, amibe fincsi sajtkrémeket raknak vastagon)
aztááán guggenheim (ami félig zárva volt), aztáán átszeltük a parkot ismét: natural history museum, planetárium, fáradás..este afro-cuban jazz concert a birdland klubban, ahol anno louis armstrong is zenélt. jegyyfoglalás naivan a szabadságszoborra másnapra.

Nincsenek megjegyzések: