2009. november 27.

végre!

"A KRESZ módosítása a biciklis közlekedésben bevezet négy sebességhatárt, meghatározza a "nyitott kerékpársáv" fogalmát, lehetővé teszi például, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy előre menjenek a piros lámpánál. A változások eredményeként mentesülnek a jobbra tartási kötelezettség alól is, vagyis akár az út közepén is mehetnek majd."
http://hvg.hu/cegauto/20091125_kresz_modositas.aspx#

hmmm, ez elég súlyos, nem tudtam (vessetek meg), h nem lehetett az út közepén menni, ill h nem lehetett eddig előremenni a pirosnál.
a két alapvető biciklis viselkedési alapszabály: ne húzódj le túlságosan, mert akkor "kicentiznek" és elsodorhatnak, ráadásul nem is látnak jól ill szimplán rádnyitják a parkoló autók ajtaját...
a pirosnál meg nyilván előrecsorogsz..kül nem tudsz elég idő alatt felgyorsulni a forg tempójához, ill minek álljak be a kocsik mögé (talán h közvetlenül a kipufogóból szívjam a gázt?), meg ált nem vesznek észre, ha ott vok (lejtőn felfelé különösen vicces)
elférek mellettük, ennyi erővel a kocsik se előzzenek ki sose...
még jó h nincs így ezentúl!
sajnos az egyirányú utcába való behajtással nem értek egyet.....mivel simán behajtok sokszor én is, már sokszor megtapasztaltam, h veszélyes....na mindegy, remélem nem az előszörbicajraülőarrogánsésbéna biciklisek fognak élni vele
volt már ezekről egy cikk a kerékagyon, de nem találom

Nincsenek megjegyzések: