2009. december 17.

két adalék ma estére

már sok embertől megkérdeztem, kezd statisztikusan szignifikánssá válni az a réteg a milánóban élő kocsitulajdonosok közül, aki még sosem hallottak életükben a téligumiról. ("hát mi láncot használunk" erre lukácsanna rájön, hogy itt szezonnal fazon keverés forog fenn, majd belekezd a gumi fizikai jellemzőinek ecsetelésébe a hőmérséklet függvényében) de már javulok..
majd jógaóra pótlás egy héttel előre (ilyenről az olaszok még nem is álmodtak!)
majd itthon megint itt van Kání (Kany), akivel elég furán beszélgetünk, mert ő érti az olaszt, de nem beszéli, így a francia szenegálban használatos dialektusában közvetíti felém mondandóját (de ez olaszos füllel sokkal érthetőbb, m a rendes francia!) úh a kettőből kovácsolunk beszélgetést.
holnap szenegáli buli, amire megint nagytételben készül kaja. de ebbe a buliba én is megyek:)
ugye a kiterjedt kajakóstolás után bennem is felébred a hazafi és szeretném őket megkínálni vmi magyarral..de mi van itthon magyar: unicum és vilmos....jellemző. meg eldugva maradt még egy kis aszalt sárgabarack (nem pálesz!). kénytelen voltam ezzel megkínálni Kánít, mert náluk nem szabad alkoholt inni (muzulmán vallás, amiről egy történetet nem igazán értettem, h a sertésnek a jobb v a baloldalát még megehetik, de a másikat nem!!! uhh, azt hiszem ennek utána kell érdeklődnöm)

Nincsenek megjegyzések: