2009. december 21.

megint logi sztori

lukácsanna borosüvegből vmit a biciklilakatra locsol, ami szinte füstöl, és megkísérli ellopni saját cangáját.
hideg van milánóban is, ez annyira nem tetszett a lakatomnak, h befagyott! érzésem szerint nem jeges lett, hanem a hőtágulás, ill pontosabban a hőszűkülés miatt beragadt...(tavaly jégtöréssel sikerült kinyitni...)
vissza a barát lakásába, ahol a buli még tartott..forróvízért.
mindezt egy ilyan nap után:
4.45 am, készülődés síeléshez. tali a síklubbal, irány cervinia, ahol -20 fok és 60km szél van, ok megoldás: valtournanche, nem jó, ott is -40 foknak érezni a -20-at, egy óra plusz buszút, hányinger a kétszer megjárt szerpentíntől, Pilában landolás...aranyos hely, csak kevés a pálya, az idő viszont nagyon szép, hideg, de tiszta.
síbajnoknak látszódás egy másik lány mellett:D ilyen is létezik! hazaérk, 8kor már készenállás lefekvéshez, majd mégis minden erő összeszed és elmenni a buliba, ahol egy hagyományos nápolyi játékot játszottunk, a Tombolatát. Bingószerű játék, de egyben történetmesélős gyakorlat is.
a nápolyiak nagyon babonásak, a mindennapjaikban is van egy csomó olyan megnyilvánulásuk, m a magyar "lekopogom". 90-ig (a lottó számai) minden számnak van jelentése (la smorfia napoletana).
1 olaszország, 2 kislány, 19 nevetés stb.
a legérdekesebb számok:
6 az, ami a földre néz
29 a gyerekek apja
ezek a nemeket meghatározó szervek leírásai, rátok hagyom, h eldöntsétek, melyik-melyik.

Nincsenek megjegyzések: